Опубліковано: 11 Жовтня, 2023. Переглядів: 808


До України знову прийде “бабине літо”

Метеорологиня Наталія Голеня розповіла, що до України знову прийде “бабине літо”.

Температурні максимуми вдень будуть від +18 до +23 градусів.

До кінця тижня очікується підвищення температури, оскільки до території України зайде тепла повітряна маса з заходу Європи.

Про погоду в коментарі “NV” 9 жовтня розповіла заступниця начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

За її словами, впродовж тижня українців очікує поступове підвищення температури. Проте на завтра-післязавтра утримається холодна погода.

“Вночі очікуємо заморозки на ґрунті. Цієї ночі та наступної. Якщо найближчої ночі переважно на ґрунті заморозки, і лише в західній частині, в повітрі — місцями, то 11-го жовтня будуть вже практично по всій території України на ґрунті й в повітрі заморозки 0…-5 градусів”, – йдеться у повідомленні.

За даними Укргідрометцентру, денна температура також не сягатиме високих значень — від +8 до +13…+14 градусів, якщо говорити про всю територію України.

“А далі очікуємо підвищення температури, оскільки до території України зайде тепла повітряна маса з заходу Європи, і температурні максимуми вдень вже будуть від +18 до +23 градусів. Це вже ближче до кінця тижня, і вихідні будуть у нас переважно теплі”, – додає Голеня.

Опадів на цьому тижні обіцяють зовсім небагато. Якщо вони й будуть, каже синоптикиня, 11−12 жовтня, навіть 13-го, то переважно невеликі і лише місцями. Вона підкреслює, що переважатиме суха погода і тепло до кінця цього тижня.

У період 12−15 жовтня нічна температура також підвищиться, тобто припиняться заморозки, буде +3…+8, +5…+10 градусів уночі. Денна температура в межах від +18 до +23 градусів. Потім на наступному тижні, можливо, знову ж таки, відновляться північно-західні і північні процеси, температурне тло знизиться, і також пройдуть якісь невеликі помірні дощі.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...