Опубліковано: 7 Жовтня, 2023. Переглядів: 304


Армія Ізраїлю розпочала операцію “Залізні мечі” проти руху ХАМАС

Ізраїльські війська у відповідь на атаку на свої території розпочали операцію “Залізні мечі” проти угруповання ХАМАС у Секторі Газа.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) уже завдає ударів по Сектору Газа. Про це пише Al Jazeera.

Очевидці повідомляють про вибухи в місті Газа.

“У відповідь на ракетні атаки ХАМАС з Гази на Ізраїль, ЦАХАЛ зараз завдає ударів по цілях ХАМАС в Газі”, – йдеться у повідомленні армії Ізраїлю у Twitter.

Тим часом голова політичного бюро ХАМАС Ісмаїл Ханія заявив, що напад на Ізраїль нібито був превентивним, адже ЦАХАЛ, за його словами, планувала “посилити агресію проти нашого народу в Секторі Газа”.

“Ми ведемо битву честі, опору та гідності, щоб захистити Аль-Аксу, під назвою, оголошеною братом-головнокомандувачем Абу Халедом Аль-Дейфом, “Повінь Аль-Акса”. Ця повінь почалася в Газі і пошириться на Західний берег і за кордоном, а також у всіх місцях, де присутні наші люди та нація”, – заявив Ханія.

Жителі Гази також панікують. Так, Рана Шубайр каже, що вони не знають, чого очікувати.

“У нас немає бомбосховищ, куди можна було б піти. Під час попередніх атак люди просто втікали зі своїх домівок до родичів, думаючи, що це безпечно. Будь-яке місце піддається нападу”, ‒ каже жінка.

За її словами, ще важче сім’ям, у яких є діти, тому що вони панікують і кричать. Люди просто чекають, що відбуватиметься далі.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...