Опубліковано: 21 Вересня, 2023. Переглядів: 273


Росія вже почала енергетичний тероризм: що відомо про нічну ракетну атаку

Уночі російські окупанти атакували Україну крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55. Ворог випустив 43 крилаті ракети із 10 літаків стратегічної авіації.

Росія вже почала цілити по об’єктах енергетичної інфраструктури.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Іван Киричевський.

“Формат ракетної атаки передбачає, що росіяни обирають ціль, заплановану кількість ракет і визначають можливості протиповітряної оборони ворога. Далі здійснюють саму атаку. Чекати принципово нового не варто. Ефективність збиття дозвукових ракет вночі була на рівні 80 відсотків. 20 процентів кудись, на жаль, долетіли і вразили цивільну інфраструктуру. Тут побачили суперечливу інформацію від Укренерго. Спочатку було повідомлено про масштабні від’єднання споживачів, бо були проблеми з електромережами. А далі – “рано ще говорити про початок терористичної кампанії”, – сказав Киричевський.

Росія вже почала бити по енергетичній інфраструктурі. І не треба чекати третього масового нальоту, щоб це визнати, наголосив експерт.

“Вчора були заяви про удар по Кременчуцькому нафтопереробному заводу, сьогодні Львівська ОВА заявила про удар по Дрогобичу по промисловому об’єкту. Росіянам там цікавий не пивзавод (у місті знаходиться ТЕЦ – Gazeta.ua). Удар був по Рівненській області. Там уточнили, що били по енергетичній інфраструктурі. Росія могла бити по елементу передавальних мереж АЕС. У росіян є задум зробити так, щоб цього сезону у нас були обмежені можливості використання бензинової генерації. Їх за минулий сезон завезли дуже багато. По Києву було повідомлення про відключення споживачів – кілька поїздів через падіння напруги у контактній мережі не змогли вийти у рейс. Навіть якщо ще зарано говорити про цілісну кампанію і наступний удар може бути через два-три тижні, сам Укренерго початок ударів по енергетичній інфраструктурі минулого року обліковує 11 вересням, а наступний був 10 жовтня”, – пояснив Киричевський.

Росіяни станом на кінець серпня мали у запасі 700 далекобійних ракет. А ракети типу Х-32, Х-22 у кількості 150 штук вивели в окрему графу. За минулу кампанію росіяни відстріляли близько 750 ракет усіх типів. Тобто, у теорії, мають необхідний запас ракет, уточнив експерт.

“Для ударів по енергетичній інфраструктурі у них запас є. Але тут є цікавий момент. Минулої зими ракети великої дальності складали левову частку, тут маємо третину наявного арсеналу – станом на кінець серпня 270 балістичних і крилатих ракет до комплексів “Іскандер”. Ще одне – росіяни цього разу для масових атак використовують озброєння, яке належить різним родам військ. З чим це пов’язано – поки не зрозуміло”, – додав Киричевський.

Читайте також:

Росія атакувала західні області України: перші подробиці

На заході України ворожі ракети поцілили у енергетичну інфраструктуру: є проблеми зі світлом (ВІДЕО)


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...