Опубліковано: 18 Вересня, 2023. Переглядів: 258


Зеленський зробив заяву про контрнаступ і військові дії взимку

Президент Володимир Зеленський розповів про успіхи Збройних сил України на фронті під час контрнаступу.

В інтерв’ю для CBS глава держави анонсував активні військові дії Сил оборони взимку.

“Нам потрібно максимально звільнити свою територію і рухатися вперед. Українські війська щодня звільняють території.

Україна не може гаяти час. Забудьте про погоду тощо. У місцях, куди на бронетехніці не проїхати – летимо. Якщо ми не вміємо літати – відправимо дрони. Ми не повинні давати російському диктатору Володимиру Путіну перепочинок”, – сказав Зеленський у відповідь на питання про військові дії взимку.

Український лідер визнав, що прогрес у контрнаступі йде повільно, але запевнив, що українські війська просуваються вперед.

“Складна ситуація. Я буду з вами абсолютно чесним. У нас є ініціатива. Це плюс. Ми зупинили наступ росіян і перейшли в контрнаступ. І, незважаючи на те, що не дуже швидко, важливо, що ми щодня рухаємося вперед. Обираючи цивільні цілі, Путін хотів нас зламати. Людині, яка пробилася такими кривавими діями, з усім, що вона сказала, не можна довіряти. Такій людині немає довіри. Бо він уже давно не людина”, – зазначив Зеленський.

Президент України також прокоментував удари безпілотників по Росії:

“Це не каральні місії, вони не виконують вбивства мирного населення. Росія повинна знати, що де б вона не була, з якого б місця не запускали ракети для ударів по Україні, Україна має повне моральне право атакувати ці місця. Ми відповідаємо їм: ваше небо не так добре захищене, як ви думаєте”.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...