Опубліковано: 17 Вересня, 2023. Переглядів: 465


Контрнаступ переходить у вирішальну фазу – Майкл Кофман

Контрнаступ Збройних сил України на фронті переходить у вирішальну стадію. Українські військові мають реальний шанс повністю прорвати російську оборону, вважає американський військовий аналітик Майкл Кофман, пише Der Spiegel.

“Вважаю справедливим сказати, що контрнаступ ЗСУ вступає у вирішальну фазу. Важко оцінити, коли наступальна операція може кульмінувати або закінчитися.

Такі речі, як правило, не відбуваються лінійно, але очевидно, що ми наближаємося до останніх етапів цієї операції”, – зазначив він.

Зараз свої стратегічні резерви розгорнула як Україна, так і Росія. Тому, зазначає Кофман, ця битва зводиться до відносного балансу виснаження. Військові дії можуть відбуватися нелінійно.

“Важливо, хто краще розпоряджається своїми силами, зберігаючи бойовий склад і боєприпаси. Існує реалістична можливість прориву українських сил через російські лінії. Безумовно, за останні пару тижнів імпульс набрав обертів, тож динаміка дещо змінилася. Якщо російські військові виснажені і не матимуть додаткових резервів, щоб кинути їх у бій, це може поставити армію РФ у ненадійне становище. Це не салонна гра, де можна легко передбачити результати”, – пояснив експерт.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...