Опубліковано: 11 Лютого, 2021. Переглядів: 1147


Виноградівський сайт видав відео зі Швейцарії за лавину на трасі Київ – Чоп

“Новинний” сайт з Виноградова, що спеціалізується на фейковій інформації, повідомив, що у Львівській області лавина заблокувала ділянку дороги міжнародного значення Київ-Чоп, і опублікував відповідне відео. Але у Державній службі України з надзвичайних ситуацій цю інформацію категорично спростували. Інцидент начебто стався у Сколівському районі Львівської області, написав 11 лютого ресурс “Новини Закарпаття” (transkarpatia.net) з Виноградова.

“Сьогодні, у Сколівському районі Львівської області лавина, яка зійшла з гірського масиву Плай, перекрила автомобільну дорогу Чоп-Київ”, – йшлося у повідомленні.

До інформації долучили відео нібито з місця події. На ньому зафіксовано, як велика маса снігу сходить на трасу, блокуючи рух транспорту.

Проте в Управлінні ДСНС Закарпатської області запевнили, що жодних сповіщень про лавину до них не надходило.

“Відео, котре поширюють в мережі з начебто лавиною, що сходить на трасу Київ-Чоп — це фейк. До нас не надходило жодних повідомлень про сходження лавини на трасу, і при комунікації з іншими службами ми з’ясували, що до них також не надходило повідомлень про сходження лавини на трасу”, – повідомили Укрінформу в пресслужбі управління Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Щодо опублікованого відео, то воно було зняте у Швейцарії, пояснили в Управлінні ДСНС Закарпаття.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...