Опубліковано: 4 Вересня, 2023. Переглядів: 153


На Закарпатті мікрохірурги зі США оперували поранених військових (+ФОТО)

Американські мікрохірурги оперували поранених військових, які перебувають на лікуванні в Ужгороді.

Про це повідомили на сайті Закарпатської обласної клінічної лікарні імені Андрія Новака.

За даними медустанови, це вже другий візит мікрохірургів зі США.

Упродовж візиту, американські медики провели 7 операцій військовим, які перебувають на лікуванні в Ужгороді. Йдеться про усунення післятравматичних дефектів кісток та м’яких тканин рук та ніг.

“Всі оперативні втручання були направлені на те, щоб у наших бійців була можливість зберегти травмовані кінцівки. Попередньо проводили обхід, відібрані найскладніші випадки, які на території України не змогли б бути виконані та пацієнтів потрібно було б відправляти на тривале лікування за кордон. Операції тривали кожного дня, в середньому по 6-10 годин. Всі вони завершилися успішно, триває процес відновлення”, – цитує завідувача опікового відділення Андрія Погоріляка, сайт обласної лікарні.

За його словами, до операцій долучали й спеціалістів з інших міст України (Вінниця, Київ, Львів) для обміну досвіду в лікуванні важких бойових травм.

У публікації на сайті медустанови додали, що керівництво лікарні домовилося з керівником делегації зі США – директором центру глобального здоров’я Гленом Гаултоном – про стажування медиків Закарпатської обласної клінічної лікарні імені А. Новака у медзакладах США.

На Закарпатті мікрохірурги зі США оперували поранених військових

На Закарпатті мікрохірурги зі США оперували поранених військових


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...