Опубліковано: 30 Серпня, 2023. Переглядів: 715


По тих, хто обдурив державу і втік за кордон, будуть висновки – президент

Президент Володимир Зеленский зібрав засідання Ради національної безпеки і оборони. Обговорили перевірку всієї системи військово-лікарських комісій, кроки для унеможливлення будь-якої корупції. Про це Зеленський повідомив у середу.

“За результатами перевірки будуть зроблені висновки щодо тих осіб, які на основі сфальшованих рішень ВЛК виїхали за кордон за час від початку повномасштабної агресії”, – заявив президент.

Відбудеться комплексна перевірка рішень ВЛК щодо інвалідності та непридатності до військової служби, які були ухвалені в період із 24 лютого 2022 року і можуть бути повʼязані з корупційними порушеннями.

“Усіма випадками, коли рішення явно безпідставні та незаконні, повинні зайнятися правоохоронці”, – сказав президент.

“Завершити процес повної цифровізації всієї роботи ВЛК. Держава має поставити крапку в будь-яких чергах, у яких люди змушені чекати доступу до ВЛК чи висновків ВЛК”, – заявив Зеленський.

Також президент заявив про перегляд системи визначення придатності до військової служби.

“З тим, щоб дати більше можливостей командирам залучати військовослужбовців до виконання завдань та унеможливити маніпуляції з поняттям обмеженої придатності”, – сказав Зеленський.

“Правоохоронці продовжать перевірку системи ВЛК та її очищення від тих, хто використовує свої посади проти безпеки та обороноздатності нашої держави”, – заявив президент.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...