Опубліковано: 15 Серпня, 2023. Переглядів: 308


Львів після прильоту 6 ракет: поранені люди, пожежі та масштабні руйнування (+ФОТО, ВІДЕО)

Російська армія атакувала крилатими ракетами Львівську область під час повітряної тривоги 15 серпня – від 05:20 до 05:30.

Одну ракету вдалося збити силам ППО. Втім, шість – влучили. Про це повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, передає Gazeta.ua.

Постраждали 15 людей. Наймолодшій потерпілій 10 років, найстаршій – 72.

“У більшості потерпілих подряпини й порізи через вибиті вікна, забої. П’ятьох людей госпіталізували”, – розповів Козицький.

Окупанти пошкодили близько 40 будинківу місті.

“Зазнали руйнувань 20 будинків у Залізничному районі. Найбільше – на вулицях Каховській та Патона. Були загоряння, пошкоджені вікна й дахи. У Львівському медичному фаховому коледжі “Монада” вибиті вікна, також сталося загоряння у трьох будівлях промислового підприємства. Одна з ракет влучила по території дитячого садка, зазнала ушкоджень будівля дитсадка”, – додав голова ОВА.

Рятувальники ліквідували пожежу, спричинену ворожим обстрілом, повідомили в Державній службі з найдзвичайних ситуацій.

“15 серпня вранці надійшло повідомлення про пожежу у багатоповерхівці, що сталася внаслідок ворожої атаки. Займання виникло у квартирах п’ятиповерхового житлового будинку та на горищі. Пожежу ліквідовано о 10:20”, – розповіли рятувальники.

Пошкодження в області

▪️ У Ставчанах Львівського району пошкоджені 15 житлових будинків в приватному секторі, з них шість – критично. Також пошкоджені легкові автомобілі.

▪️ У селі Суховоля Львівського району уламками від ракет пошкоджені чотири житлових будинки в приватному секторі. Потерпілих нема.

Станом на зараз триває обстеження пошкоджених будівель та ліквідація наслідків удару.

Мешканці, чиї домівки зазнали руйнувань та пошкоджень, можуть на платформі “Дія” подати запит на отримання компенсації на ремонт. Максимальна сума відшкодування – 200 тис. грн.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...