Опубліковано: 6 Лютого, 2021. Переглядів: 412


Важить 9 кг: мати ледь не заморила голодом хвору 15-річну доньку (ФОТО)

У Кривому Розі на Дніпропетровщині працівники соцслужби разом із поліцією забрали до лікарні 15-річну дівчину, яку рідна мати ледь не заморила голодом.

Хвора на ДЦП і синдром Дауна Богдана могла лише кричати та плакати.

Про те, що дитина живе в неналежних умовах, у соцслужбі дізналися 3 місяці тому. Повідомили сусіди, йдеться в ТСН.

“Було зафіксовано повну антисанітарію, бруд, таргани, різкий сморід. На кухні під час огляду були відсутні продукти харчування та навіть питна вода”, – зазначає прокурор криворізької місцевої прокуратури №1 Михайло Безсмольний.

Матері одразу рекомендували віддати дитину до спеціалізованого інтернату, кажуть у районній соцслужбі. Матір дівчинки не бентежать ні гори сміття та сморід у квартирі, ані стан дитини. Усе – через безробіття, виправдовується жінка. Запевняє, коли була змога – годувала доньку.

47-річна жінка, її старша донька та Богдана виживали на 2,5 тис. грн на місяць, які виплачують по догляду за дитиною з інвалідністю. Також районна рада двічі переказувала на рахунок жінки по 10 тис. грн. На що їх витратили – невідомо. Можливо саме тому мати категорично відмовлялася віддавати дитину, за рахунок якої жила. Тож, заморену голодом дитину примусово передали лікарям.

Дівчина важить 9 кг. Попри її вроджені хвороби це критично, кажуть фахівці. Нормальна для її віку вага – це 40-50 кг, тож попереду в дівчини тривала реабілітація.

Як довго Богдана пробуде під наглядом медиків та куди вирушить потім: до матері чи до інтернату – стане відомо після рішення суду. Крім того, вирішать, чи притягувати до кримінальної відповідальності матір. За нехтування здоров’ям власної дитини жінці загрожує до 5 років ув’язнення.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...