Опубліковано: 2 Лютого, 2021. Переглядів: 7063


У цей день у страшній ДТП загинув Кузьма Скрябін (+ФОТО, ВІДЕО)

2 лютого 2015 року у ДТП біля села Лозуватка на Дніпропетровщині загинув лідер групи “Скрябін” Андрій Кузьменко. Музиканту було 46 років.

Того ранку Кузьма повертався із Кривого Рогу, де напередодні його гурт дав концерт.

Співак поспішав до Києва, щоб встигнути на літак.

ДТП трапилася близько о 8:20 у Криворізькому районі, неподалік села Лозуватка, на 86 км траси Кривий Ріг — Кіровоград. Позашляховик Toyota Sequoia, за кермом якого перебував співак, зіштовхнувся із молоковозом ГАЗ-53. Від отриманих травм Андрій Кузьменко загинув на місці пригоди.

За даними ДАІ, Toyota летіла зі швидкістю близько 160 км/год. Удар був такої сили, що автомобіль Кузьми розвернувся на 90 градусів, а молоковозу вирвало задній міст. Основний удар припав на водійське місце джипа. Музикант загинув миттєво. Рятувальникам довелося вирізати тіло з машини, передня частина якої перетворилася на купу заліза.

Водії, як часто їздять в тому напрямку, стверджують: дороги там практично не було, суцільні ями і вибоїни. До того ж, напередодні ДТП весь день йшов дощ. У позашляховику разом з Кузьмою на пасажирському сидінні була 32-річна жінка. Вона майже не постраждала.

Андрій Кузьменко народився 17 серпня 1968 року в Самборі Львівської області. Згодом його родина переїхала до Новояворівська. Мати співака — вчителька музики, батько — інженер. Кузьма часто згадував, як з першого класу мати “гумовим тапочком заганяла його в музичну школу”, яку він закінчив по класу фортепіано. А він в дитинстві мріяв бути водієм сміттєвоза. Але вивчився на стоматолога.

Гурт “Скрябін” з’явився 1989 року. У 2000 році Андрій посварився з учасником групи Ростиславом Домішевським (Роєм). За два роки він пішов зі “Скрябіна”, а ще за рік гурт покинув Сергій Гера (Шура).

“Я повиганяв тих нероб”, – казав Кузьма.

З 2000 року почав працювати на телебаченні. Був ведучим власного хіт-параду “Гаряча сімка”. У 2003 він став ведучим програми “Шанс” і “Шиканемо”,

“Він був дуже комунікабельний і харизматичний”, – згадує телеведуча Анжеліка Рудницька.

Кузьма пробував себе кілька раз у ролі актора. Знімався у кількох новорічних фільмах, виконав епізодичну роль у серіалі “Леся + Рома”. Він писав не тільки тексти своїх пісень, а й був автором кількох книжок. У 2006 вийшла його перша книжка “Я, Побєда і Берлін”. Її перевидавали кілька раз. Потім були “Місто, в якому не ходять гроші” (2006), “Я, Паштєт і Армія” (2014), “Я, Шонік і Шпіцберген” (2015), “Поезії” (2016), “К’юр, Крим і Я” (незакінчена).

У 2009 році створив гурт “Пающіє труси”, які висміюють усю попсову естраду, будучи її частиною. Також саме Андрій Кузьменко допоміг здобути популярність “Дзідзьо”. У 2014-му він запустив власне інтернет-радіо “S.R.A.K.A.— Своє Радіо Андрія КузьменкА”.

У 2004 під час Помаранчевої революції у бік Кузьми летіли звинувачення через агітацію за Віктора Януковича. Але у нього був підписаний контракт з “Інтером”, згідно з яким він мусив брати участь у всіх акціях каналу. Разом з тим Кузьма заявив пізніше, що вже тоді Ющенко не був для нього позитивним героєм.

“Згадую події 2004 року, – казав співак. – Проявляється прислів’я: чого бідний, бо негідний, а негідний, бо бідний. Ти йдеш туди, думаєш, що заробиш бабок, а по факту кинули: і бабок не заробив, і заробив півкраїни ворогів. На все життя – вони не перебудуються, їх піснями не вилікуєш. Комусь поясниш, а комусь неможливо пояснити, а я і не буду пробувати. Та, я хотів заробити і тішився, що нам дали можливість заробити. А коли ото влупило, то я тішився, що мав такий досвід, бо якби так не сталося, я б пхався туди і пхався”.

Кузьма мав чітку громадянську позицію. Він ніколи не вірив політикам: ні владі, ні опозиції. Підтримуючи Євромайдан, він чітко наголошував, що підтримує людей, а не “лідерів Майдану”, як називали себе тодішні опозиціонери.

Співак допомагав військовим в АТО.

“З мене вояка такий-сякий”, – казав. – “З моїми грижами, вирізаними мізками, я там буду рівно пів години і на тому закінчиться моя бравада військова. А в тилу я досить потужний чувак”.

Незадовго до трагічної загибелі Андрій дав інтерв’ю з досить різкою критикою влади.

“Ми не контролюємо тих депутатів, яких ми обрали. Вони неконтрольовані. Я за кардинальні методи, за те, щоб їх садили в смітники… Бо люди, які пишуть закони для нас, а самі не несуть відповідальності… На концертах говорю багато радикальних речей, але я їм не страшний. Я для них не загроза. І люди для них не загроза”, – казав співак.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...