Опубліковано: 21 Червня, 2023. Переглядів: 589


Посадовець Укренерго готував удари РФ по електропідстанціях п’яти областей (ВІДЕО)

Служба безпеки України затримала “сплячого” агента ФСБ, який готував нові ворожі удари по електропідстанціях на території Харківської, Сумської, Полтавської, Донецької та Луганської областей.

Ворожим поплічником виявився посадовець регіонального підрозділу компанії Укренерго, який очолював групу з оптимізації та розрахунку втрат електричної енергії, повідомила 21 червня пресслужба СБУ. Йому загрожує довічне ув’язнення.

“Зловмисника затримали у Харкові під час виконання ним розвідувального завдання ФСБ. Зрадник за вказівкою агресора збирав інформацію про місця розташування ключових електропідстанцій на території п’яти областей. Крім цього, російський агент повідомляв окупантам про орієнтовну напругу енергооб’єктів, а також рівень їх пошкоджень після ворожих обстрілів”, – ідеться у повідомленні.

Розвіддані потрібні були Росії для підготовки нових та проведення повторних повітряних ударів по електричних підстанціях для повного знеструмлення цих областей України.

Російська спецслужба завербувала зрадника ще задовго до початку повномасштабного вторгнення і перевела у “сплячий режим”.

“Після 24 лютого 2022 року ФСБ активувала свого агента і визначила йому завдання щодо проведення розвідувально-підривної діяльності проти України. Для комунікації використовували заздалегідь відпрацьовані закриті канали електронного зв’язку. Отримані відомості зрадник передавав окупантам через зв’язкового, який перебував у тимчасово окупованій Горлівці на Донеччині”, – звітує відомство.

Йому повідомили про підозру. Зараз чоловік перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...