Опубліковано: 5 Червня, 2023. Переглядів: 116


Ворогу вистачить ракет на декілька тижнів – експерти

Росія знизить потужний темп ракетних ударів за декілька тижнів, оскільки її ракетні запаси вже виснажені. Однак нині загроза атак залишається. Про це в сюжеті Фактів тижня розповіли військові експерти.

“Готових до застосування (ракет) є 76, це “Кинжал”. Що стосується виробництва Х-101 і Х-555 і “Калібр”, то усіх цих трьох типів може бути до 50 одиниць на місяць”, – сказав керівник Центру військово-правових досліджень, військовий та політичний експерт Олександр Мусієнко.

Такими темпами накопичити загалом могли не більше 200-300 одиниць. Цього не вистачить для тривалих масованих атак.

На думку колишнього офіцера служби зовнішньої розвідки Росії Сергія Жирнова, аби посилити обстріли російські військові почали використовувати недоторкані запаси.

“Путіну завжди військові кажуть, що у нас є стратегічні резерви і є просто резерви. Ось вони за якимись ракетами вичерпали просто резерви”, – сказав Жирнов.

Експерт навів приклад можливого діалогу між військовими та Путіним:

“Військові кажуть: “Знаєте Володимире Володимировичу, ми можемо, звичайно, використовувати ці ракети, але не дай бог на нас зараз почнуть китайці наступати на Далекому Сході, то у нас не буде чим відповісти, тому що це стратегічні резерви”. А Путін їм каже: ніякі китайці на нас не підуть, бо ми й так їм усе продали на Далекому Сході, їм не треба на нас війною йти. А от в Україні я веду свою війну і мені найголовніше закінчити цю війну якнайшвидше”, – сказав Жирнов.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...