Опубліковано: 28 Травня, 2023. Переглядів: 6421


Неподалік Закарпаття зафіксували небезпечне метеоявище – ЗМІ (ФОТО)

Неподалік Закарпаття очевидці сфотографували смерч. Метеорологи нарахували у  небезпечного метеоявища 28 воронок. Про це повідомляють ЗМІ.

Смерч пронісся неподалік від Бекешчаби, що на півдні Угорщини.

За повідомленням свідка явища – Аттіли Томки, він перебував близько 17:45 на православному кладовищі на околиці населеного пункту.

“Я зробив знімок своїм телефоном із збільшенням у п’ять разів, і через кілька секунд він (смерч) розвіявся”, – повідомив очевидець.

Довідково

Смерч (торнадо) — атмосферне явище, що є стрімким вихором великої руйнівної сили, який виникає в грозовій хмарі і потім поширюється згори донизу у вигляді стовпа або хобота, захоплюючи пісок, воду і т. ін. Усередині воронки смерчу повітря піднімається вгору.

Коли воронкоподібний відросток хмари досягає землі, його ширина може становити 50-500 м. Швидкість руху повітря всередині смерчу біля землі зазвичай складає до 200 км/год.

Смерчі у своєму розвитку проходять три основні стадії. На початковій стадії з грозової хмари з’являється початкова воронка, що висить над землею. Холодні шари повітря, що розташовані безпосередньо під хмарою спрямовуються вниз на зміну теплим, які, в свою чергу піднімаються вгору. Таким чином торнадо утворюється зазвичай при взаємодії двох атмосферних фронтів — теплого і холодного.

Причина активних смерчів за останні спостереження очевидна — глобальне потепління, та зміна клімату.  Смерчі регулярно фіксують і на території України.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...