Опубліковано: 22 Травня, 2023. Переглядів: 275


Найближчим часом курс долара може змінитися: чого очікувати українцям

Найближчим часом готівковий курс долара в Україні знижуватиметься – як прогнозують експерти та банкіри, він рухатиметься у бік офіційного (36,56 грн).

Втім, виключати можливі коливання курсу не можна. Однак і панікувати не варто – за очікуваннями, вони будуть не критичними.

Про це розповів 24 Каналу фахівець Економічної експертної платформи Олег Гетман.

«Долар буде стабільний. Я не бачу зараз якихось передумов для скаженого стрибка – немає жодних факторів, які б це спровокували. Тому готівковий курс перебуватиме на тих же показниках, які є зараз, плюс-мінус 1 гривня в різні боки. Загалом же, схоже, що він прямуватиме до офіційного», – зазначив Гетман.

Такої ж думки дотримується і директорка департаменту казначейських операцій Юнекс Банку Анна Золотько. Втім, зазначає вона, динаміка руху готівкового курсу до офіційного буде дуже незначною.

Однією з ключових причин цього процесу вона називає «великий системний держбанк», який забезпечує «повне завантаження дозволеного ліміту продажів готівкової валюти населенню». Крім того, наголошує банкірка, розширений ліміт із продажу готівкової валюти населенню є «сильним стабілізаційним фактором».

«Загальна ситуація спонукає стабілізацію курсу. І не дає можливості спекулятивно налаштованим учасникам ринку розхитати курс хоча б в обмеженому діапазоні», – констатувала Золотько.

Який актуальний курс

Станом на ранок 21 травня українські банки встановили готівковий курс долара на рівні 37,1/37,6 грн (купівля/продаж). На чорному ринку американську валюту продавали по 37,51 грн, а купували по 37,4 грн.

Серед великих банків найвищий курс купівлі був у Сенс Банку – 37,1 грн. Найнижчий – в Укргазбанку – 36,9 грн.

Продавали ж долар найдорожче в ПУМБ та Сенс Банку – по 37,75 грн. Найдешевше – у ПриватБанку, по 37,42 грн.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...