Опубліковано: 12 Травня, 2023. Переглядів: 605


Уродженець Закарпаття закликав армію РФ “звільнити Ужгород”

64-річного уродженця Ужгорода, який закликав армію РФ “звільнити Ужгород” та підтримував ідею відокремлення області, повідомили про підозру у посяганні на територіальну цілісність України.

Про це Суспільному повідомила речниця Закарпатської обласної прокуратури Катерина Хижняк.

За її словами, чоловік наразі проживає на території РФ, звідки і поширює пропагандистські дописи у соцмережах, підтримуючи ідеї “русского мира”. За даними слідства, він був прихильником так званого “прем’єр-міністра Підкарпатської Русі”, який агітував за відокремлення Закарпаття.

“Саме його відеоролик зі зверненням до Путіна підозрюваний розповсюджував, доводячи необхідність “ліквідувати” області на заході держави”, — розповіла речниця.

Автора відеозвернення — Петра Гецка — нещодавно засудили до 20 років позбавлення волі.

“Водночас чоловік висловлював підтримку дій держави-агресора та закликав її очільника “звільнити” Україну від “бандерівців”, а також “звільнити Ужгород і не залишати його нацистам”, — додала Хижняк.

Наразі уродженцю Ужгорода заочно повідомили про підозру у посяганні на територіальну цілісність України, а також виготовленні та поширенні матеріалів із запереченням збройної агресії РФ. Санкції статті, які інкримінують чоловіку, передбачають до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої. У справі триває досудове розслідування.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...