Опубліковано: 10 Травня, 2023. Переглядів: 598


Закарпатця засудили до семи років ув’язнення за незаконне переправлення чоловіків через кордон

До семи років позбавлення волі засудили 47-річного жителя села Середнє Водяне за незаконне переправлення військовозобов’язаних чоловіків через кордон до Румунії, вчинене з корисливих мотивів.

Про це Суспільному повідомила речниця Закарпатської обласної прокуратури Катерина Хижняк.

За її словами, також суд ухвалив рішення щодо конфіскації майна чоловіка та позбавлення права керувати транспортними засобами на 1 рік.

На початку серпня 2022 року закарпатець погодився сприяти незаконному переправленню до Румунії чотирьох чоловіків. “Він на автомобілі доставив військовозобов’язаних у село Луг, дорогою до якого одержав 300 доларів США як частину оплати за свої послуги. Опісля, за порадами чоловіка, група мала рухатися в обхід пунктів пропуску через Тису. Невдовзі після початку маршруту ухилянні виявили прикордонники. Чоловіків притягнули до адміністративної відповідальності”, — розповіла Хижняк.

Вирок ще не набув законної сили, його можуть оскаржити до апеляційного суду протягом 30 днів з моменту проголошення (02.05.2023). Після вступу вироку в законну силу, згідно з рішенням суду, отримані обвинуваченим за незаконне переправлення гроші конфіскують у дохід держави.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...