Опубліковано: 21 Квітня, 2023. Переглядів: 219


Повернення 30 тис. військовим: у Раді зробили нову заяву

Повернення захисникам України додаткових виплат у розмірі 30 тис. грн коштуватиме державі 180 млрд грн на рік.

Наразі додаткові виплати найбільше потрібні військовим на передовій, заявив очільник Верховної Ради Руслан Стефанчук в інтерв’ю “Укрінформу”.

“Будь-яка ініціатива, яку всі підтримують, повинна мати під собою фінансове обґрунтування.

Має бути фінансове джерело задоволення цієї потреби. Коли вноситься поправка, яка вартуватиме українському бюджету 180 мільярдів, а при цьому джерелом покриття передбачено лише 2% від цієї потреби, маємо розуміти, що ці гроші десь треба знайти. Звідки їх брати? Сьогодні така дірка у державному бюджеті, як на мене, – це безвідповідальне ставлення до того, як ми маємо фінансово підтримувати перемогу”, – сказав він.

Перед засіданням, на якому підтримали поправку про повернення додаткових виплат військовим, Стефанчук провів зустріч із усіма лідерами фракцій та груп, представниками Міністерства оборони, Генерального штабу Збройних сил України.

“Силовики пояснювали народним депутатам, чому нинішня логіка виплат правильна, але вийшло, як вийшло”, – додав він.

Очільник ВР зазначив, що наразі вже напрацьовані деякі рішення щодо цієї ініціативи, але деталі називати він відмовився.

“Я би дуже хотів, щоб кожен народний депутат або інший суб’єкт законодавчої ініціативи, коли вносить законопроєкти, у першу чергу, думав, де взяти гроші, та як це вплине на фінансування нашої перемоги. Це складне питання, але, я думаю, що ми обов’язково знайдемо на нього відповідь”, – підсумував спікер парламенту.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...