Опубліковано: 2 Квітня, 2023. Переглядів: 223


Що буде з курсом долара у квітні: прогноз фінансиста

Очікується, що курс долара в Україні у другому місяці весни в цілому сповільнить своє падіння. Про це повідомив кандидат економічних наук Олександр Хмелевський, пишуть «Факти ICTV».

Напередодні великодніх свят він навіть може зробити «стрибок» вниз на 2-3%. Однак гривню далі підстерігають певні ризики. За словами експерта, курс долара США залишатиметься стабільним, попри те, що попит на нього дещо зростає.

«Минулого тижня обсяг продажу валюти Нацбанком зріс до 500 млн доларів, що свідчить про зростання попиту на валюту. Проте іноземні кредити та гранти надходять стабільно в запланованих обсягах. Це забезпечує стабільність валютного курсу та навіть дозволяє нарощувати валютні резерви», – говорить експерт.

Березневе зміцнення курсу гривні фінанасовий експерт пояснює тим, що порівняно з минулими періодами нині населення таки знизило очікування девальвації та скоротило купівлю валюти.

«Ставки по банківських депозитах поступово зростають, тому все більше людей надають перевагу розміщенню своїх грошей на депозит, а не купівлі валюти. Проте тут також тенденція може різко змінитися. Крупні гравці використовують нинішнє падіння долара для його купівлі. Цілком ймовірно, що незабаром вони почнуть гру на підвищення», – підкреслює Хмелевський.

На його думку, така стабільність все ж може бути зруйнована загостренням на фронті чи ситуацією довкола заяв рф про ядерну зброю. Надалі очікується послаблення гривні, зокрема у зв’язку з дефіцитом бюджету та закладеним у ньому середньорічним курсом долара на рівні 42,5 грн.

Додамо, долар з початку Нового року почав стрімко дешевшати й наближатися до офіційного курсу НБУ.

Як пояснив директор департаменту казначейства акціонерного товариства Cominbank Герман Марченко у коментарі «24 каналу», основними чинниками падіння стали зменшення кількості готівкової гривні на ринку, також банківські курси, наближені до офіційного, а крім того те, що населення несе валюту в обмінники.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...