Опубліковано: 27 Березня, 2023. Переглядів: 451


З’явилась тривожна інформація про російські літаки – ЗМІ

Російські винищувачі четвертого покоління Су-35 здатні посилити домінування Росії у небі.

Це тривожна новина для союзників, бо нездатність Росії досягти повної переваги у повітрі за весь час війни була ключовим фактором успіхів України на полі бою.

Про це пише ABC News з посиланням на джерела в українській владі.

“Су-35 оснащений дуже ефективним радаром і ракетами великої дальності, і Росія використовує їх для атак на українські літаки в повітрі, а також для операцій наземної підтримки”, – йдеться у повідомленні.

Зараз Україна не може протистояти цим літакам.

Західний чиновник минулого тижня на брифінгу сказав, що можливість окупантів контролювати небо обмежена протиповітряною обороною і ракетами класу “земля-повітря”.

“Ми не бачимо значних змін у цій ситуації”, – додав він.

Двоє інших українських посадовців підтвердили, що домінування Росії в небі над зоною бойових дій є головною проблемою. Один з них сказав, що Росія має в 12 разів більше літаків, ніж Україна.

“Це проблема. Ми постійно говоримо американцям, що, врешті-решт, немає іншого рішення, окрім як дати нам західні винищувачі”, – сказав один із чиновників.

Український чиновник припустив, що зараз у Києві більше погоджуються з тим, щоб США надали системи протиповітряної оборони та артилерійські боєприпаси.

Постачання сучасних винищувачів та ракет до них потребують великих коштів. Вони можуть надійти від США лише коштом інших видів військової допомоги.

Полковник у відставці Стів Ганьярд припустив, що перевага Росії у повітрі може звестися до чисельності.

“Іноді кількість може бути кращою за якість. Нестача літаків і зенітних систем ставить Україну у все більш невигідне становище”, – сказав він.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...