Опубліковано: 26 Березня, 2023. Переглядів: 221


Бої за Бахмут: аналітики ISW зробили прогноз

Російські загарбники так і не можуть захопити Бахмут. Їхні успіхи в місті дуже обмежені, натомість втрати ‒ величезні. Аналітики припускають, що наступ на це місто досягає своєї кульмінації. Про це йдеться у новому зведені Інституту вивчення війни (ISW).

У дії найманців групи “Вагнера” на Бахмутському напрямку може втрутитись регулярна російська армія, припускають аналітики.

Військові РФ хочуть запобігти передчасному завершенню наступу.

В ISW звертають увагу, що українські та західні офіційні особи 25 березня висловлювали різні оцінки ситуації з російським наступом у Бахмуті.

“Але всі погоджуються, що російські зусилля на цьому напрямку, імовірно, досягнуть кульмінації”, ‒ зазначають в ISW.

Аналітики вважають, що заяви розвідки Британії, речника Східного угруповання ЗСУ Сергія Череватого і головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного щодо ситуації в Бахмуті “не є взаємовиключними”.

“Російські війська можуть продовжувати часті та агресивні атаки на Бахмут, навіть якщо наступ закінчився майже безуспішно, оскільки кульмінація не означає відсутність боїв. Російські атаки в Бахмуті та його околицях можуть відновитися на високих рівнях, не приносячи значних нових досягнень, якщо регулярна російська армія справді вступить у бій”, ‒ йдеться у повідомленні.

Залучення російської армії, на думку аналітиків, могло б навіть запобігти кульмінації атаки та створити значний в оперативному відношенні прогрес для агресора, але такі можливості нині є малоймовірними.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...