Опубліковано: 15 Березня, 2023. Переглядів: 1305


Визнання недійсними закордонних паспортів: роз′яснення Державної міграційної служби

Українцям розповіли, у яких випадках паспорти з різною транслітерацією визнаватимуть недійсними. Як передає “Хвиля”, про це повідомили у Державній міграційній службі.

Так, за наявності розбіжностей у транслітерації імені та прізвища в ID-карті та паспорті для виїзду за кордон один із документів автоматично визначатиметься недійсним.

Таким чином, до закінчення терміну дії біометричних паспортних документів з різною транслітерацією вони вважатимуться чинними. Недійсними вони вважатимуть після особистого звернення особи за отриманням чи обміном паспорта.

При цьому в ДМС роз’яснили, що програмне забезпечення автоматично відбиратиме документи, які визнаються недійсними з різних підстав, у тому числі у разі розбіжностей у транслітерації, після чого переводитиме їх у статус очікування обміну.

Перевірити стан дійсності документів можливо на сайті Державної міграційної служби за посиланням.

Державна міграційна служба нагадує про необхідність вчасного обміну ID-картки або закордонного паспорта у разі виникнення таких обставин, як:

  • зміна інформації у паспорті (прізвища, імені, по батькові, дати народження, у тому числі написання латинськими літерами імені та прізвища у паспортних документах);
  • виявлення помилки в інформації, внесеної до паспорта;
  • закінчення строку дії паспорта;
  • непридатність паспорта для подальшого використання.

 При кожному оформленні нових паспортних документів працівники Державної міграційної служби повідомляють та звертають увагу особи:

  • на транслітерацію прізвища та імені особи;
  • про можливість зміни транслітерації відповідно до раніше виданих документів;
  • необхідність обміну попередньо виданих документів у разі застосування різної транслітерації у них, а також про наслідки не обміну таких документів.

Паспорти з різною транслітерацією визнаватимуться недійсними лише після звернення особи за отриманням або обміном документів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...