Опубліковано: 6 Березня, 2023. Переглядів: 425


На Закарпатті розпочалося навчання бійців штурмової бригади Нацполіції “Лють” (+ФОТО, ВІДЕО)

Навчання бійців об’єднаної штурмової бригади Нацполіції “Лють” стартували в Закарпатській області. Впродовж двох тижнів будуть вивчати три дисципліни: тактичну медицину, вогневу та тактичну підготовку.

Про це Суспільному розповів начальник тренінгового центру Нацполіції в Закарпатській області Андрій Арутюнов.

За його словами, серед завдань, які виконуватимуть бійці бригади “Лють”, — проведення штурмових дій, знешкодження диверсійно-розвідувальних груп і незаконних збройних формувань, аеророзвідка, виявлення позицій та знищення противника. Наразі до лав штурмової бригади “Лють” записалися 426 людей.

У тирі для бійців об’єднаної штурмової бригади Нацполіції “Лють”проводять навчання з вогневої підготовки. Почали з огляду зброї.

“Як користуватися зброєю, як стріляти. Важкого нічого нема, я фізично підготовлений. Я з Рахова. Мені запропонували поліцейські, я подумав і долучився до підрозділу. Трохи важко, бо я до цього не тримав зброю в руках. Не жалію зовсім. Треба захищати нашу Україну”, — розповів поліцейський Василь.

Стріляли поліцейські по чотири рази. Розповів інструктор з вогневої підготовки.

“Перший номер, який здійснював вправу зі стрільби, зробив по два постріли в дальню мішень і ближню. У дальню мішень влучив двічі, тобто ціль вражена,а також в ближню мішень влучень два. Другий номер також має два влучення в дальню і ближню мішень. Це відмінний результат. Перед тим, щоб здійснити влучний постріл, потрібно відпрацювати приведення зброї в готовність, приведення зброї на лінію прицілювання, здійснити правильне прицілювання, тобто в тому положенні, в якому має бути. Здійснити спуск курка і після цього відбудеться постріл. Після таких відпрацювань ми показуємо хороші результати”, — каже чоловік.

На вулиці інструктори проводили навчання з тактичної підготовки.

“Це була кругова оборона, щоб перевірити наявність всіх: чи є поранені й загиблі, перевірити БК , воду. Навчання на вищому рівні. Мені дуже подобається, тому я обрав “Лють”. Тут у більшості нічого не виходить, але ми вчимося, щоб все виходило”, — розповів інструктор.

Спеціальна підготовка бійців штурмової бригади “Лють” складається з теоретичного та практичного етапів. Про це розповів начальник тренінгового центру Нацполіції в Закарпатській області Андрій Арутюнов.

“Курс підготовки поліцейських в цей підрозділ передбачає 14-денний термін навчання. За цей час вони мають опанувати певний ряд дисциплін — тактичну підготовку, вогневу підготовку, домедичну підготовку, загальну профільну і функціональну, спеціальну фізичну підготовку. Теоретична підготовка — це дуже добре, але мої підлеглі інструктори намагаються максимально якомога більше наблизити умови проведення занять до бойових дій, до тих дій, у яких можуть опинитися наші поліцейські”, — ділиться чоловік.

За словами Андрія Арутюнова, після двотижневих навчань поліцейські складатимуть комплексний залік.

“Вони складають залік, показують рівень знань. Після цього будуть ще певні заняття, певні злагодження в інших підрозділах, це вже зовсім інший напрямок, інша кількість годин, тобто навчання будуть тривати, ніхто їх в зону бойових дій направляти поки не буде”, — каже начальник тренінгового центру Нацполіції Андрій Арутюнов.

Навчання в бійців штурмової бригади Нацполіції “Лють” щодня триває з 9 до 18 години.

На Закарпатті розпочалося навчання бійців штурмової бригади Нацполіції "Лють"

На Закарпатті розпочалося навчання бійців штурмової бригади Нацполіції "Лють"

На Закарпатті розпочалося навчання бійців штурмової бригади Нацполіції "Лють"

На Закарпатті розпочалося навчання бійців штурмової бригади Нацполіції "Лють"


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...