Опубліковано: 6 Березня, 2023. Переглядів: 261


У Білорусі фіксують рух російських військових колон ‒ про що це свідчить

У Білорусі продовжують фіксувати авіаційну та іншу військову активність російських збройних сил.

Зокрема, активність винищувачів помічають на аеродромах “Мачулищі” та “Барановичі”, а дорогами та залізницею переміщуються колони військової техніки РФ.

Про це повідомляє моніторингова група “Беларускі Гаюн”.

Зокрема, на аеродромах “Мачулищі” та “Барановичі” 4-5 березня були зафіксовані польоти російських та білоруських літаків і вертольотів. Крім того, спостерігачі помітили, що на аеродром “Барановичі” прилітав військово-транспортний літак Ан-12 ВКС РФ.

Ешелон з технікою ЗС РФ, помітили у напрямку Орші. Серед техніки було шість танків Т-62М. У Борисові також бачили ешелон з танками 19-ї механізованої бригади ЗС Білорусі. А на станції “Осиповичі-1” розвантажували ешелон з технікою ЗС РФ.

Окрім того, на трасі М1 (Толочин ‒ Крупки) помічена велика колона з технікою ЗС РФ. Загалом було близько 30 автомобілів КамАЗ та мікроавтобусів “Газель”. Одиночні машини та невеликі колони техніки армії РФ фіксувалися також у Мінську, Барановичах та на окремих ділянках трас М1, М2, М5, М10 та М14.

“Крупних колон з технікою ЗС РБ (10+ одиниць) не виявлено. Поодинокі машини та невеликі колони ЗС РБ фіксувалися у Мінську, Гомелі та на окремих ділянках трас М1 та М5”, ‒ йдеться у повідомленні.

За словами аналітиків, відсутність великих переміщень підрозділів ЗС РФ свідчить про їхню концентрацію на полігонах Білорусі. Там вони, найімовірніше, займаються бойовою підготовкою.

“Активність переміщень ЗС РФ залізницею вказує на проведення нової хвилі ротації підрозділів, які завершили курс підготовки та бойового злагодження на полігонах ЗС РБ. Підрозділи ЗС РФ ешелонами прямують до зони бойових дій, а замість них прибувають на навчання нові військові”, ‒ йдеться у повідомленні.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...