Опубліковано: 2 Березня, 2023. Переглядів: 4582


На Закарпатті на кордоні водій мікроавтобуса “здав” пасажира-ухилянта (ВІДЕО)

У пункті пропуску «Малий Березний» прикордонники затримали 31-річного закарпатця, який хотів поза контролем перетнути українсько-словацький кордон.

Правопорушник прибув у пункт пропуску пішки. Він нишком підсів у мікроавтобус, який їхав у Словаччину, коли решта пасажирів проходили паспортний контроль.

Прикордонники встановили, що правопорушник познайомився з водієм на АЗС перед пунктом пропуску, де вони і домовилися про план подальших дій. Відповідно до задуму, ухилянт мав дочекатися завершення контрольних процедур і сісти в мікроавтобус разом з іншими пасажирами.

Все йшло за планом, але коли прикордонники помітили правопорушення і наблизились до автобуса, водій транспортного засобу погнав ухилянта геть, вибіг до правоохоронців і вказав на учасника оборудки, за яку, до речі, мав отримати 4000 гривень.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу Нацполіції. Водієві та «винахідливому» псевдопасажирові довелося замінити поїздку до Словаччини на «подорож» до райвідділу поліції для відбору пояснень та проведення первинних слідчих дій.

Прикордонники направили на адресу Ужгородського райвідділу НПУ повідомлення про виявлення у діях закарпатця ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст.336 ККУ «Ухилення від призову за мобілізацією».

Також після встановлення усіх обставин його буде притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Щодо водія – у його діях вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», про що повідомлено компетентні органи.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...