Опубліковано: 15 Лютого, 2023. Переглядів: 250


В Укренерго розповіли, чи плануються сьогодні відключення світла

Четверту добу поспіль енергосистема працюватиме з нульовим дефіцитом.

Про це повідомило НЕК “Укренерго”.

ДЕФІЦИТ потужності в енергосистемі відсутній вже четверту добу поспіль і сьогодні наразі не прогнозується.

Електростанції виробляють достатньо електроенергії, щоб покрити споживання.

ГЕНЕРАЦІЯ: виведено в аварійний ремонт енергоблок на одній з електростанцій. Водночас включено в роботу після ремонту один з енергоблоків на іншій електростанції.

Інтенсивно працюють гідроелектростанції, які через нехарактерне для зими водопілля мають багато ресурсів. Завдяки сприятливій погоді зростає генерація з відновлюваних джерел енергії.

Також триває імпорт електроенергії зі Словаччини.

ОБМЕЖЕННЯ: Через відсутність дефіциту потужності ліміти споживання до областей на сьогодні не доводились. При зростанні споживання можливе застосування відключень. Заміри фактичного споживання в областях України проводяться відповідно до графіка у Сумській та Житомирській областях.

В Одесі через пошкоджену інфраструктуру все ще є незначні мережеві обмеження, застосовуються графіки погодинних відключень для уникнення перевантаження обладнання.

РЕМОНТИ: Енергетики продовжують аварійно-відновлювальні роботи на низці електростанцій, які зазнали значних пошкоджень від 14 ракетних та 17 дронових хвиль атак росіян.
Також ремонтні бригади «Укренерго» безперервно тривають аварійно-відновлювальні роботи на всіх пошкоджених об’єктах магістральних мереж компанії для усунення мережевих обмежень, передачі необхідного обсягу електроенергії від генерації до споживачів та підвищення надійності живлення.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...