Опубліковано: 30 Січня, 2023. Переглядів: 397


Повістки в Україні почали вручати по-новому: що змінилось

У Міністерстві оборони України роз’яснили ситуацію із різним текстом на повістках, які вручають військовозобов’язаним. Повістки тепер містять більший перелік необхідних документів, розповів начальник Тернопільського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ігор Гусєв в сюжеті “Тернопіль 1”.

Відповідно до прийнятих правил військового обліку в Україні почали видавати повістки нового зразка.

Зокрема, тепер до паспорта, військового квитка й прописного додали ідентифікаційний номер. Змінили також формулювання: замість “якщо людина не прибуде, то буде підлягати адміністративному покаранню” стало “чекає відповідальність згідно з вимогами чинного законодавства, якщо особа не з’явилася без поважних причин”.

“У минулому формулюванні було чітко вказано, що якщо людина не прибуде, то буде підлягати адміністративному покаранню. Це юридично неправильно, тому що є різні обставини. Бувають певні причини, зокрема і визначені законодавством через які людина може не прибути в територіальний центр. А зараз уже чітко деталізували, що якщо особа не з’явилася без поважних причин, то тоді вже на неї чекає відповідальність згідно вимог чинного законодавства”, – пояснив Гусєв.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...