Опубліковано: 27 Січня, 2023. Переглядів: 197


Путін планує новий наступ на лютий або березень ‒ Bloomberg

Російський диктатор Володимир Путін планує новий наступ проти України. Водночас він готує РФ до конфлікту зі США та їхніми союзниками, який, за очікуваннями Путіна, триватиме роками.

Новий наступ Росії може розпочатися в лютому або в березні.

Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на офіційних осіб РФ, знайомих із ситуацією.

Кремль прагне продемонструвати, що його війська ще можуть повернути собі ініціативу після місяців втрати позицій. Водночас Росія посилює тиск на Київ і його союзників, щоб ті погодилися на перемир’я, яке залишить за Росією контроль над захопленими територіями.

“Навіть Путін не може заперечувати слабкість армії, яку він вибудовував десятиліттями, після того, як його війська втратили більш ніж половину своїх початкових успіхів в Україні. Постійні невдачі призвели до того, що багато хто в Кремлі став реалістичніше оцінювати свої найближчі амбіції, визнаючи, що навіть утримання нинішньої лінії фронту було б досягненням”, ‒ ідеться у повідомленні.

Але Путін, як і раніше, переконаний, що більші сили Росії і готовність прийняти величезні втрати дозволять йому перемогти.

“За словами людей, наближених до Кремля, новий наступ може розпочатися вже в лютому або березні. Їхні коментарі підтверджують попередження України та її союзників про наближення нового наступу РФ. Він може розпочатися ще до того, як Київ отримає обіцяні американські і європейських бойові танки”, ‒ наголошує видання.

За словами джерел, нова хвиля мобілізації в РФ можлива вже цієї весни. Оскільки економіка й суспільство країни дедалі більше підпорядковуються потребам війни.

“Путін розчарований тим, як тривають справи, але він не готовий відмовитися від своєї мети. Це просто означає, що шлях буде довшим, кривавішим і гіршим для всіх”, ‒ сказала засновниця аналітичного центру R.Politik Тетяна Станова.

Втім, представники американської та європейської розвідки сумніваються, що Росія має ресурси для нового масштабного наступу, навіть після мобілізації 300 тисяч військових минулої осені. Тим часом союзники України посилюють постачання зброї, готуючись вперше передати бронемашини і бойові танки, які можуть допомогти українським військам прорвати російську оборону.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...