Опубліковано: 15 Січня, 2023. Переглядів: 1685


На Закарпатті організована група за гроші переправляла призовників за кордон (+ФОТО)

Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно злочинної групи із трьох учасників, які за попередньою змовою організували незаконне переправлення осіб, які підлягають мобілізації, через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України).

Про це повідомляють у військовій прокуратурі Західного регіону.

Встановлено, що вказані особи реалізували незаконний механізм перетину держкордону поза межами пунктів пропуску – впродовж червня-липня 2022 року сприяли військовозобов’язаним громадянам у виїзді.

За свої «послуги» переправники отримали від трьох осіб понад 8 тис доларів США, а ще від двох планували одержати 6,4 тисячі, однак були затримані правоохоронцями у порядку ст.208 КПК України 25 липня 2022 року.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ НП в Закарпатській області спільно із оперативниками Міграційної поліції Закарпаття та Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції України, а також співробітниками Головного оперативно-розшукового відділу 94 прикордонного загону.

Відповідно до санкції інкримінованої статті такі дії караються позбавленням волі на строк від 7 до 9 років з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною та з конфіскацією майна.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...