Опубліковано: 5 Січня, 2023. Переглядів: 754


Уникнути явки до військкомату українцям буде ще складніше: подробиці

В Україні діють нові правила воєнного обліку з 3 січня. Відповідно до них, призовник, військовозобов’язаний або резервіст для працевлаштування або вступу на навчання має надати свій військово-обліковий документ. Таким чином, уникнути явки до військкомату буде ще складніше.

Про це повідомляє 24tv.ua.

Підприємства та компанії, які приймають на роботу чоловіків, зобов’язані перевірити наявність військово-облікового документа у них.

Військово-обліковим документом може бути:

  • посвідчення про приписку до призовної дільниці – для призовників;
  • військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов’язаного – для військовозобов’язаних;
  • військовий квиток – для резервістів.

Також з’явилася вимога, згідно з якою державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи або організації протягом семи днів мають повідомити територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, органи СБУ або підрозділи Служби зовнішньої розвідки про прийняття на роботу чи навчання, звільнення з роботи, а також про завершення навчання студентів.

Якщо територіальні центри комплектування та соцпідтримки, органи СБУ або підрозділи Служби зовнішньої розвідки видають наказ про призов призовника, резервіста чи військовозобов’язаного, то структура, яка приймала його на роботу чи навчання, звільняла або відраховувала повинна:

  • видати наказ чи розпорядження про повідомлення призовників, військовозобов’язаних та резервістів;
  • повідомити призовника, резервіста або військовозобов’язаного про те, що він повинен прибути до територіального центру комплектування;
  • протягом 3 днів надіслати копію документа до органу, який видав розпорядження.

Крім того, згідно з новою постановою надавати інформацію про призовників, резервістів або військовозобов’язаних мають і центри зайнятості.

Встати на облік українці можуть через додаток “Дія”. Достатньо завантажити свій військово-обліковий документ в електронній формі та підтвердити підписом, що громадянин ознайомлений із правилами військового обліку.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...