Опубліковано: 1 Січня, 2023. Переглядів: 372


Загроза триває ‒ у Генштабі повідомили про атаки Росії на українські міста і села

Передноворічної доби Росія завдала по Україні 31 ракетний і 12 авіаційних ударів. Загарбники також здійснили понад 70 обстрілів з РСЗВ.

Постраждала цивільна інфраструктура Чернігівської, Сумської, Київської, Хмельницької, Донецької, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей. Інформація щодо жертв серед цивільного населення уточнюється, повідомив вранці 1 січня Генеральний штаб ЗСУ.

Ворог також запустив тринадцять іранських ударних БпЛА. Всі вони знищені Силами оборони України.

“Загроза ворожих авіаційних та ракетних ударів залишається на всій території України. Будьте обережні! На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка стабільна, ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, проте ознак формування ним наступальних угруповань не виявлено”, ‒ йдеться у повідомленні.

На Сіверському та Слобожанському напрямках артилерійських та мінометних обстрілів зазнали райони населених пунктів Бучки і Ясна Поляна Чернігівської області. Росіяни також обстріляли Нововасилівку, Винторівку, Уланове, Студенок, Ходине, Гірки, Іскрисківщину, Краснопілля на Сумщині та Уди, Стрілечу, Алісівку, Красне, Старицю, Гатище, Вовчанськ, Тернову і Катеринівку Харківської області.

На Куп’янському напрямку під ворожими обстрілами були Лозова Перша, Западне, Масютівка, Токарівка, Куп’янськ і Орлянське на Харківщині та Новоселівське, Стельмахівка і Андріївка Луганської області. На Лиманському напрямку під вогневе ураження потрапили Площанка, Макіївка, Невське і Діброва на Луганщині та Червонопопівка, Терни і Торське Донецької області.

Запеклі бої тривали на Бахмутському напрямку. Там противник з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії стріляв по позиціях наших військ у районах понад 25 населених пунктів. Серед них ‒ Спірне, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Костянтинівка, Курдюмівка, Майорськ та Нью-Йорк на Донеччині.

На Авдіївському напрямку під вогнем були Веселе, Авдіївка, Невельське, Мар’їнка, Красногорівка та Новомихайлівка Донецької області. На Новопавлівському напрямку росіяни обстріляли Времівку, Велику Новосілку, Пречистівку, Вугледар та Микільське на Донеччині.

У напрямку Запоріжжя зафіксовано вогонь окупантів у понад 20 населених пунктах. Серед них ‒ Ольгівське, Гуляйполе, Степове, Чарівне та Дорожнянка Запорізької області.

Загарбники також продовжують терор мирного населення на Херсонському напрямку. Від обстрілів постраждала цивільна інфраструктура Антонівки, Токарівки, Миколаївки та Херсона.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...