Опубліковано: 28 Грудня, 2022. Переглядів: 10916


Знайшли мертвим ухилянта, якого розшукували на Закарпатті

Румунські рятувальники у вівторок виявило тіло одного з чотирьох українців, які напередодні Різдва вирушили в гори й перетнули державний кордон.

Про це у вівторок заявив директор Державної гірничо-рятувальної служби румунського повіту Марамуреш Дан Бенга, повідомляє Agerpres.

“Одного з двох українців, з якими не вдавалося зв’язатися, місцевий житель знайшов мертвим”, – повідомив він.

Пошуки українців, що заблукали в горах 24 грудня, продовжились у вівторок. Удень їх довелось перервати через погіршення погодних умов.

Раніше державна прикордонна служба України повідомила, що в неділю, 25 грудня, румунські колеги передали їм двох українців, що напередодні намагались незаконно перетнути державний кордон. Ті повідомили, що разом із ними були ще четверо чоловіків, які зникли з поля зору.

Того ж дня четверо українців зателефонували до румунської служби порятунку й попросили про допомогу, повідомивши, що застрягли на висоті понад 1800 метрів з румунського боку гори Піп Іван Мармароський без належного екіпірування й теплого одягу.

26 грудня румунські рятувальники повідомили, що знайшли двох заблукалих українців живими. Про ще одного було відомо, що він упав із урвища й отримав множинні переломи та закриту черепно-мозкову травму. Востаннє він виходив на зв’язок вранці 26 грудня.

У вівторок удень речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко повідомляв, що пошуки заблукалих українців тривають.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...