Опубліковано: 21 Грудня, 2022. Переглядів: 293


Білий дім про візит Зеленського: починається нова фаза війни

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден запросив президента України Володимира Зеленського до Вашингтона, оскільки вважає, що війна в Україні перейшла до нової фази.

Переговори зосереджуватимуться на подовженні військової та економічної допомоги Україні разом із збереженням санкцій проти країни-агресорки Російської Федерації.

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки у Білому домі Джон Кірбі, повідомили CNN.

“Президент справді вірить, що оскільки ми наближаємося до зими, оскільки ми вступаємо у нову фазу цієї війни, агресію Путіна, що це гарний час для двох лідерів, щоб сісти віч-на-віч і поговорити”, – сказав Кірбі.

Байден і Зеленський також обговорять можливі шляхи закінчення війни, також сказав Кірбі. Назвавши цю тему досить делікатною, оскільки вона стала предметом деяких розбіжностей між західними лідерами.

“Я не сумніваюся, що вони будуть говорити про поняття президента Зеленського про “справедливий мир”. І про те, як це виглядає, які його компоненти і як ми допоможемо Україні досягти цього”, – сказав американський посадовець.

Кірбі сказав, що президент РФ Володимир Путін зацікавлений у продовженні агресії.

“Він зацікавлений у вбивстві більшої кількості цивільних українських громадян”, – сказав Кірбі про Путіна.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...