Опубліковано: 16 Грудня, 2022. Переглядів: 386


Скільки генераторів потрібно Україні, щоб пережити зиму ‒ Шмигаль назвав цифру

Українські підприємці вже імпортували близько пів мільйона малопотужних генераторів.

Однак, для проходження зимового періоду Україні потрібно ще близько 17 тисяч великих та промислових генераторних установок.

Про це під час засідання уряду 16 грудня заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“Малі та середні українські підприємці вже імпортували 500 тисяч малопотужних генераторів. Але для проходження зими нам потрібно ще близько 17 тисяч великих та промислових генераторних установок. Сподіваємося частину цих потреб закрити за допомогою наших партнерів”, ‒ сказав Шмигаль.

Він також нагадав, що під час конференції “Солідарні з українським народом” у Франції президент Володимир Зеленський озвучив шість конкретних речей, які допоможуть Україні вистояти взимку. Це ‒ обладнання, аварійна підтримка з боку європейської енергосистеми, спеціальні місії ЄС на об’єкти критичної інфраструктури, підтримка для закупівлі газу, закупівля LED-ламп. А також ‒ механізм, який дозволить оперативно та своєчасно усувати наслідки терористичних ударів РФ.

“Сьогодні на засіданні Уряду ми ухвалили протокольне рішення, спрямоване на забезпечення реалізації цих шести кроків та сталої роботи критичної енергетичної інфраструктури протягом опалювального сезону. Консолідуємо зусилля партнерів та робимо все, аби забезпечити українців світлом, теплом і водою у цю надскладну зиму”, ‒ наголосив Шмигаль.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...