Опубліковано: 11 Грудня, 2022. Переглядів: 247


Аномальний хід температури та низка небезпек: якої погоди чекати в Україні завтра

У понеділок, 12 грудня, в Україні пануватиме волога погода з періодичними опадами. Мокрий сніг та дощ “організує компанія атмосферних фронтів”. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

“Вдень на заході, частині півночі та на Вінниччині опади стихнуть. Лише в Карпатах все одно сипатиме сніг – дуже, дуже обережно. Де мінуси – там ожеледиця, сильна”, – попередила Діденко.

Температура повітря буде переважно морозною, подекуди переходите у “плюси”. Холодніша погода очікується у західних, північних областях та на Вінниччині, -1…4°С.

На сході, в більшості центральних областей та на Сумщині, а також у південній частині ще тепло, +3..9°С, місцями до +9…12°С, в Криму до +15°С.

Надалі скрізь в Україні похолоднішає. Туман продовжують блукати країною, каже Діденко.

“Водії, ці дні дуже складні для руху на дорогах, без особливої потреби не виїжджайте або дуже уважно стежте за прогнозом погоди”, – закликала синоптикиня.

У Києві понеділок очікується холоднішим. Температура повітря знизиться завтра до 0, дощ з туманом перейдуть у мокрий сніг, хоча видимість залишатиметься низькою.
Опади в Києві більш ймовірні найближчої ночі та завтра вранці через циклон Birgit.

За словами Діденко, 12 грудня спостерігатиметься “аномальний хід” температури повітря: ніч у столиці буде теплою, до +3°С, а вдень похолодає до 0…-1°С.

“При наближенні температури повітря до нуля і нижче стане дуже слизько на дорогах та тротуарах. Тому завтра винятково сповільнено ходити, знайти найменш слизьке міцне взуття, не соромитися широко махати руками для балансу, якщо падати – концентруватися, але краще не падати, не забувати брати з собою ліхтарик чи телефон”, – порадила Діденко.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...