Опубліковано: 11 Грудня, 2022. Переглядів: 322


Кому першочергово даватимуть світло ‒ Шмигаль назвав пріоритети

Після восьми хвиль російських ракетних атак в Україні пошкоджені всі теплові та гідроелектростанції. Окрім того, різною мірою пошкоджено 40% обʼєктів високовольтної мережі. Про це 11 грудня повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, цю зиму Україна буде проходити з суттєвими обмеженнями споживання електроенергії.

“Тому Уряд доручив міненерго визначити та подати на розгляд чіткі пріоритети включення електропостачання. Перший пріоритет ‒ це критична інфраструктура й лікарні. Другий ‒ підприємства та об’єкти військово-промислового комплексу. Третій пріоритет ‒ бізнес, який виготовляє критично важливі для країни товари та продукти. Четвертий пріоритет ‒ житловий сектор” ‒ наголосив Шмигаль.

За його словами, цього тижня уряд розподілив €340 млн для регіонів через спільний із Європейським інвестиційним банком проєкт “Програми відновлення України”. Це кошти на відновлення освітніх закладів, лікарень, критичної інфраструктури, ЦНАПів. У 10 регіонах буде реалізовано 83 проєкти.

Крім того, спрямовано 100 млн грн для відбудови системи теплопостачання в Кременчуці.

“Ще 50 млн грн направили Сумщині на відбудову зруйнованої інфраструктури. Загалом регіонам на відбудову уряд виділив вже понад 5 млрд гривень. Також продовжуємо підготовку регіонів до зими. Понад 480 куб. м дров буде передано від Укрзалізниці до Харківської ОВА для подальшої роздачі мешканцям регіону. 600 мобільних металевих печей передаємо на Донеччину. Там, де немає зараз централізованого опалення, вони стануть основним засобом обігріву”, ‒ додав Шмигаль.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...