Опубліковано: 30 Листопада, 2022. Переглядів: 288


У ГУР повідомили, чи варто очікувати повторного наступу з Білорусі

Воєнна розвідка Міноборони зараз не фіксує на території Білорусі створення потужного наступального угруповання, подібного до того, яке було розгорнуто в січні-лютому 2022 року.

Водночас у ГУР наголошують, що на перспективу зберігається загроза застосування угруповання союзної держави Білорусь – Росія. Проте для цього недостатньо озброєння, повідомив в ефірі національного телемарафону представник Головного управління розвідки МОУ Вадим Скібіцький.

“У Білорусі очікуємо активізацію бойової підготовки, тому що з 1 грудня у збройних силах цієї країни розпочинається новий навчальний рік. Війська виходитимуть на полігони, відпрацьовуватимуть різні питання бойового злагодження, перевірки родів і військ”, – повідомив він.

Він наголосив, що у розвідці очікують на білоруській території активних заходів, насамперед з оперативної та бойової підготовки.

“Ми готові до цього. Але хочу зазначити, що на сьогодні ознак створення потужного ударного угруповання на території Білорусі не видно”, – повідомив Скібіцький.

Водночас, за словами Скібіцького, майже 9 тис. військовослужбовців 1-ї танкової армії провели заходи з бойової підготовки, злагодження підрозділів.

Воєнна розвідка не виключає двох варіантів застосування цієї дивізії: або з території Білорусі, або ротаційне повернення на територію України, можливо, на Харківський напрямок.

За його інформацією, зараз Росія активно знімає озброєння та військову техніку зі зберігання зі складів, з арсеналів, із центрів забезпечення мобілізаційного розгортання задля того, щоб поповнити втрати й укомплектувати створені за мобілізацією з’єднання й частини.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...