Опубліковано: 28 Жовтня, 2022. Переглядів: 404


Війна: генсек НАТО заявив про зміну ситуації

Україна успішно реагує на загрози з повітря.

У майбутньому ситуація ще більше зміниться на краще через активізацію західних партнерів. Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ в інтерв’ю Deutsche Welle.

“Зброя, яку ми зараз поставляємо, має величезне значення. Українці вже досягли успіху, збивши багато російських ракет і безпілотників.

У майбутньому ситуація зміниться ще сильніше – зараз активізуються союзники”, – заявив генсек.

Німеччина передала Україні систему IRIS-T, а Сполучені Штати Америки і союзники пообіцяли протиповітряні системи і боєприпаси, сказав Столтенберґ.

Зброя, яку Захід надав Україні від початку повномасштабного вторгнення РФ зіграла значну роль і завадила Росії переважати у повітрі над Україною. Це вплинуло на весь подальший розвиток подій, сказав генсек.

“Насамперед це сталося, звісно, через навички українських військових використовувати старі радянські засоби ППО, які у них вже були. Союзники НАТО постачали їм боєприпаси для цих систем, а потім почали надавати нові системи. Німецька установка зараз доводить, що Німеччина постачає Україні справді необхідні потужності. Їхнє значення у майбутньому тільки зростатиме”, – заявив Столтенберґ.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...