Опубліковано: 28 Жовтня, 2022. Переглядів: 278


Чому під час масштабних повітряних тривог не завжди летять ворожі ракети ‒ в Повітряних силах пояснили

Повітряна тривога вмикається у різних випадках. Це роблять завжди, коли є загроза. Тривога може бути пов’язана з ракетною атакою, наприклад, з акваторії Чорного чи Азовського моря. Або ж коли злітають ворожі літаки стратегічної авіації бомбардувальники Ту-160 або Ту-195. Про це в ефірі “Українського радіо” розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Так, 27 жовтня одна з тривог була пов’язана з тим, що два такі бомбардувальники, які є носіями ракет Х-101 або Х-555, вийшли на бойовий курс, звідки зазвичай завдають ударів.

“Ракети ті мають доволі велику дальність польоту, можуть долетіти в будь-яку точку України. Саме тому й вмикається сигнал повітряної тривоги. Інша загроза, що була, це зліт літаків МіГ-31К. Це літак, який є носієм гіперзвукової ракети “Кинджал”, яка теж могла бути застосована противником”, ‒ розповів Ігнат.

За його словами, на початку минулої доби була успішна робота української ППО ‒ збито понад 85% випущених росіянами дронів.

Іноді надходить інформація, що будуть застосовані зенітні ракети по наземних цілях, наприклад, С-300. Тоді також оголошується тривога. Так само і з реактивними системами залпового вогню. Коли є інформація, що по якихось областях противник от-от застосує реактивну артилерію, також оголошується сигнал тривоги.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...