Опубліковано: 27 Жовтня, 2022. Переглядів: 185


Де українські біженці зможуть оформити паспорти ‒ перелік країн розширюється

Мережа закордонних представництв українського міграційного відомства може невдовзі розширитися.

Такі перспективи має Чехія, Німеччина й Туреччина.

Про це розповів перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнінповідомляє пресслужба МВС.

А поки мобільні паспортні центри ДП “Документ” відкрили у Кракові й Гданську. Раніше оформити документи українці в Польщі могли лише у Варшаві. Розширення мережі є нагальною потребою, оскільки, за словами Єніна, лише в перші дні широкомасштабної агресії РФ за кордон виїхали близько 7 млн українських громадян.

“У перші дні вторгнення багато людей завдяки дружній підтримці наших партнерів змогли перетнути кордон за фотокопіями чи ксерокопіями документів. Але, перебуваючи в Польщі чи інших партнерських країнах, зіткнулися з неможливістю будь-яких соціальних гарантій, користуватися освітніми чи медичними сервісами держав-членів ЄС. Саме тому МВС з міністерством закордонних справ ініціювали розширення можливостей документування наших громадян за межами держави”, ‒ розповів Єнін.

Нині тривають переговори про розширення мережі закордонних підрозділів українського міграційного відомства. Ідеться не лише про мобільні, а й про стаціонарні центри.

“Ми домовилися про це із чеською владою. Так само нас чекає Німеччина, Туреччина. Справа за малим – маємо збільшувати кількість спеціалізованих автобусів, які можуть працювати в такий дистанційний спосіб. А надалі плануємо орендувати офіси, як-от у Варшаві, де одночасно працюють 28 робочих станцій”, – зазначив Єнін.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...