Опубліковано: 21 Жовтня, 2022. Переглядів: 261


Схема на 93 млн грн: колишньому нардепу Олександру Грановському оголосили підозру

Колишньому народному депутату Олександру Грановському повідомили про підозру.

Йдеться про схему на Одеському припортовому заводу, за якою державі завдали 93,3 млн грн збитків. Про це повідомив Центр протидії корупції у п’ятницю, 21 жовтня.

Про підозру Грановському повідомили заочно, так як його місце перебування невідоме. Йому загрожує від трьох до шести років ув’язнення.

“У 2019 році ЗМІ повідомляли про те, що Грановський нібито отримав іміграційну візу, яка дає йому право на ізраїльське громадянство”, – пише ЦПК.

Слідство встановило, що у 2015 році Грановський спільно зі своєю довіреною особою Ольгою Ткаченко організував схему, за якою ОПЗ продавав міндобрива наперед визначеній компанії Newscope Estates Limited за цінами, нижчими від ринкових.

“Далі все було за класикою. Ця компанія перепродувала товар іноземним компаніям за ринковими цінами, а фізично постачання їм забезпечував ОПЗ. Недоотримані прибутки ОПЗ складають понад 93 млн грн”, – повідомляє ЦПК.

У 2020 році підозру у цій справі вже отримали двоє працівників заводу, власник компанії-учасниці схеми і довірена особа нардепа.

Слід зазначити, що за часів президентства Порошенка Олександр Грановський був дуже впливовим депутатом. Його називали «смотрящим» за судовою системою України.

Після приходу до влади Зеленського виїхав за кордон.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...