Опубліковано: 8 Вересня, 2022. Переглядів: 517


Митницю та двох прикордонниць затримали за переправлення чоловіків за кордон (+ФОТО)

Затримали і двох цивільних осіб, які входили у злочинну групу, і займалися пошуком охочих втекти з країни.

Працівники Державного бюро розслідувань затримали і оголосили підозру кільком людям, які організували канал перенаправлення чоловіків призовного віку за кордон.

Серед затриманих є державна інспекторка одного з відділів митного оформлення, двоє прикордонниць та двоє цивільних, повідомила прес-служба Теруправління ДБР у Львові у четвер, 8 вересня.

За даними ДБР, злочинну групу створили цивільна особа та державний інспектор одного з відділів митного оформлення. «Вони залучили до своєї діяльності ще двох інспекторів прикордонної служби та одного мешканця Жовкви», — уточнили в ДБР.

Цивільні члени групи займалися пошуком охочих незаконно виїхати за кордон і пропонували за 6 тис. доларів допомогти покинути країну. Згодом ці кошти ділили між учасниками групи.

«Чоловіків спеціальним транспортом довозили до кордону із Польщею, де інші учасники схеми із числа посадовців митниці та прикордонників пропускали їх через кордон», – додали у бюро розслідувань.

Працівники ДБР задокументували 4 факти незаконного переміщення чоловіків. Відповідно зловмисники встигли заробити та поділити між собою 24 тис. доларів.

Усіх п’ятьох членів злочинної групи підозрюють у незаконному переправленні осіб через державний кордон. Суд вже усунув фігурантів від виконання службових обов’язків та обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...