Опубліковано: 30 Серпня, 2022. Переглядів: 792


Мобілізація в Україні: відстрочку може отримати ще одна категорія чоловіків

У зв’язку з агресією Росії в Україні діє воєнний стан та запроваджено загальну мобілізацію. При цьому військовозобов’язані працівники певних органів, підприємств, організацій та установ можуть продовжувати виконувати свої посадові обов’язки у разі бронювання їх роботодавцем.

Про це пише ZN.ua.

У розпал польових робіт питання продовження бронювання працівників аграрного сектору стоїть особливо гостро. Народний депутат Іван Чайковський виступив з ініціативою автоматично продовжити відстрочку від мобілізації для цієї категорії осіб до внесення відповідних змін до законодавства.

Головна проблема полягає в тому, що найближчим часом закінчується термін шестимісячного бронювання працівників аграрної сфери і вони можуть бути мобілізовані в найгарячіший для аграріїв період. Відстрочка від мобілізації вирішила б це питання.

«Це дозволить аграріям провести всі необхідні польові роботи, подбати про продовольчу безпеку країни та сформувати надійний тил», – наголосив депутат.

Пропозиція була схвалена комітетом Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики. Відповідне звернення направлено до Кабінету міністрів України.

Читайте також: З України випускатимуть чоловіків за кордон. Але не всіх


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...