Опубліковано: 22 Серпня, 2022. Переглядів: 393


Часу на масштабні атаки залишилось небагато – естонський генерал-майор про війну в Україні

І в України, і у Росії залишається вісім-десять тижнів для організації масштабних атак.

Це пов’язано з настанням осені, каже генерал-майор Вейко-Велло Пальм з Естонії, пише ERR.

У тактичному плані російські окупанти продовжують вести наступ.

Зараз не можна сказати, що їх де-небудь рішуче зупинили.

“Збройні сили України великі наступальні операції не проводять. Тимчасове вікно для великих наступів відносно коротке – вісім-десять тижнів. З середини жовтня буде дуже складно організувати наступ, оскільки сил задіяно відносно мало”, – сказав Пальм.

Росіянам не вдалося домогтися значних успіхів. Вони нікуди не прорвалися.

“У багатьох місцях українська інформаційна операція укупі з контратаками спрацювала дуже добре, і мені здається, що російське керівництво запанікувало”, – каже військовий.

Хід війни показав, що російський масовий наступ є дуже поганою тактикою.

“У російської армії свої проблеми, у них немає засобів, щоб рішуче змінити ситуацію, вони ніде не домоглися вирішальної переваги. Україна добре чинила опір за допомогою західної зброї і навчання. Вони добре атакують в потрібних місцях. Російські сили не можуть зберігати темп і вони несуть високі бойові втрати”, – додав естонський генерал.

Для Росії найбільшою проблемою є втрата фахівців на полі бою. ЗСУ знищують десантників, військових спецпідрозділів, льотчиків, вертолітників, артилеристів, зв’язківців. РФ важко заповнювати ці втрати.

Про вибухи у Криму Пальм сказав, що це все ж не можна назвати початком звільнення півострова.

“Крим як і раніше контролюється Росією, але українські військові роблять дуже хорошу роботу. Дуже складно уявити, що Україна зможе повернути Крим військовим шляхом найближчим часом. Зараз ні в однієї зі сторін немає такої зброї, такого засобу, такого методу, які сприяли б настанню переломного моменту”, – підсумував він.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...