Опубліковано: 14 Серпня, 2022. Переглядів: 414


“Попереду багато боїв” – генерал ЗСУ закликав готуватися до тривалої війни (ВІДЕО)

Глава військової розвідки Великої Британії генерал Джим Хокенхалл заявив, що війна Росії з Україною буде затяжною.

Генерал ЗСУ, перший заступник командувача ССО у 2016−2019 роках Сергій Кривонос погоджується з цією думкою.

В інтерв’ю “24 каналу” він наголосив, що боїв попереду ще багато.

“Британці як військові стратеги мають чудовий досвід і вони завжди кажуть правду, а не намагаються комусь сподобатися”, – зауважив Кривонос.

Генерал ЗСУ підкреслив, що потрібно готуватися до затяжної війни і готуватися не лише Збройним силам, а й всій державі.

“Насамперед це підготовка державної економіки до цієї війни, підготовка інфраструктури та підготовка навчених людських ресурсів (військових) для поповнення втрат на фронті. Без цього неможливе продовження війни” – пояснив Кривонос.

Він також зауважив, що російські окупанти мають більший запас стратегічний, що стосується і нафти, і пального, і техніки, і оборонні підприємства, які цілодобово випускають продукцію. Водночас в Україні останнє поки що проблематично.

Кривонос також заявив, що ні про який “злам хребта російської армії” поки що мова не йде.

“Попереду ще багато безсонних ночей, багато боїв, багато втрат, але якщо правильно підготуватися, реалізувати все і об’єднатися, а також не брехати власному народу, як роблять це деякі керівники ОП, тоді в нас величезний шанс перемогти в цій війні”, – заявив Кривонос.

Генерал ЗСУ відповів, що поки що українська армія не змінила стратегію війни, лише певні способи ведення бойових дій, отримавши західну техніку.

“Але поки що глобально говорити про те, що ми щось змінили, не можна. Для цього нам потрібні навчені та мотивовані люди в окопах, багато артилерії, боєприпаси та інша зброя, і потужна ППО, яка таки закрила б повітряний простір над Україною”, – підсумував він.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...