Опубліковано: 1 Серпня, 2022. Переглядів: 336


Голова Закарпатської ОВА заперечив інформацію про відновлення роботи аеропорту “Ужгород”

Відповідну заяву Віктор Микита оприлюднив зранку у понеділок, 1 серпня.

Голова Закарпатської обласної військової адміністрації Віктор Микита заперечив інформацію про можливість відновлення пасажирських рейсів з аеропорту «Ужгород», про яку раніше заявив голова Закарпатської облради Володимир Чубірко.

Про це він повідомив у «Facebook».

За словами очільника ОВА, обласна влада працює над приведенням аеропорту до всіх вимог, проте йдеться про «довготривалий та системний процес», а заяви про відновлення аеропорту – це «не більше, ніж бажання та наміри».

Відповідну заяву Віктор Микита оприлюднив зранку у понеділок, 1 серпня.

Він, зокрема, зазначив, що наразі міжнародний аеропорт «Ужгород» не готовий до запуску пасажирських рейсів, попередня інформація про відновлення летовища є некоректною. Також Віктор Микита додав, що «правову кваліфікацію цій ситуації нададуть правоохоронні органи».

«Летовище не готове приймати або відправляти цивільні рейси на територію Європейського Союзу, аеропорт не має відповідних дозвільних документів на початок роботи, небо над Україною закрите, так само як і закриті усі аеропорти, немає підписаних документів з ЄС про можливість запуску регулярних рейсів на територію Євросоюзу світлосигнальна система, злітна смуга та інші елементи інфраструктури не готові приймати регулярні рейси», – зазначив голова Закарпатської ОВА.

Також Віктор Микита уточнив, що обласна влада працює над приведенням аеропорту до вимог та сертифікації.

«Залучені Міністерство інфраструктури України, Украерорух, СБУ, ДСНС, найкращі фахівці за напрямком приватної пасажирської і вантажної авіації для консалтингу й оптимізації роботи летовища та інші. Але ми говоримо про процес – довготривалий та системний. Тому зараз заяви про відновлення роботи аеропорту – це не більше, ніж бажання та наміри», – наголосив Віктор Микита.

Також він попросив підходити до розповсюдження подібної інформації виважено і не забувати, що в Україні воєнний стан.

 


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...