Опубліковано: 25 Липня, 2022. Переглядів: 438


Росія оголосила Європі газову війну – Зеленський

Росія не збирається відновлювати постачання газу європейським країнам, як вона зобовʼязана за контрактами.

Все це країна-агрессорка робить спеціально, щоб європейцям було максимально складно підготуватися до зими, заявив у вечірньому зверненні президент України Володимир Зеленський в Telegram.

“Сьогодні ми побачили чергові газові погрози Європі. Навіть попри поступку щодо турбіни для “Північного потоку”. І це відверта газова війна, яку Росія веде проти обʼєднаної Європи, – саме так це потрібно сприймати”, – наголосив він.

Зеленський наголосив, що потрібно бити у відповідь.

“Не думати, як повернути якусь турбіну, а посилювати санкції. Робити все, щоб обмежити російські доходи не тільки від газу й нафти, а й взагалі від будь-якого експорту, який іще залишається. І максимально розривати торговельні звʼязки з Росією, бо кожен такий звʼязок – це потенційний засіб тиску для Росії”, – зазначив президент.

Президент України додав, що газовий шантаж Європи, який щомісяця лише посилюється, потрібен державі-терористу для того, щоб погіршити життя для кожного європейця.

“І це насправді можна розглядати як стимул, щоб восьмий санкційний пакет ЄС був значно вагомішим, ніж нещодавно затверджений сьомий”, – наголосив Зеленський у зверненні за підсумками 152-го дня війни.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...