Опубліковано: 19 Липня, 2022. Переглядів: 620


На Закарпатті агент ФСБ готував диверсії: подробиці (ВІДЕО)

На Закарпатті Свалявський районний суд виніс вирок агенту, який збирав для російських спецслужб суспільно-політичну інформацію в Україні.

Чоловік отримав сім років в’язниці, повідомила Служба безпеки України у Facebook 19 липня.

Цього ворожого агента СБУ викрила ще у березні.

“Зловмисник під псевдонімом “Гєлєн” передавав зібрану інформацію своїм кураторам для підготовки ворожих диверсій і спеціальних інформаційних операцій, спрямованих на розхитування обстановки у прикордонних районах України”, – ідеться в повідомленні.

Зазначають, що правоохоронці встановили весь ланцюжок його кураторів і координаторів зі співробітників Федеральної служби безпеки, у тому числі й під прикриттям.

З початком активного наступу окупантів обвинувачений погодився підготувати низку фейкових публікацій у ЗМІ. Планував тиражувати заклики до вигнання “націоналістів” задля “порятунку” великих міст. Також критику тих, хто, рятуючись від війни, евакуює свої сім’ї в інші регіони України чи за кордон, за даними Офісу генпрокурора.

Зловмисник мав поширювати думку про те, що нібито деструктивні дії української влади “призводять” до мародерства та загибелі військових.

“За це він регулярно отримував матеріальну винагороду, яка надходила на банківські рахунки його співмешканки. Її вже засуджено за пособництво у захопленні державної влади”, – додали в ОГ.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...