Опубліковано: 2 Липня, 2022. Переглядів: 437


Міністр освіти повідомив, як працюватимуть школи цього року

У новому навчальному році вирішили надати можливість дітям в Україні вчитись як у школах якщо вони вціліли і мають бомбосховища, так і віддалено. При цьому розглядається варіант, коли і в школах деякі дисципліни викладатимуться віддалено.

Про це повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет в ефірі загальнонаціонального марафону “Україна 24” .

Як буде в Україні

“Ми, звичайно ж, скучили за офлайн-навчанням. Проте безпека на першому місці. В умовах воєнного часу ми впроваджуємо освітній процес у приміщеннях навчальних закладів та заочної форми навчання виключно за погодженням з органами влади. Якщо є небезпека, то може бути дистанційною або змішаної форми навчання“, – розповів Сергій Шкарлет.

За словами міністра, розглядається також варіант, коли деякі дисципліни викладатимуться офлайн, а низка інших – онлайн.

Пообіцяв міністр, що батьки також мають право вибору, відправляти дитину до школи або займатися з нею віддалено.

“Якщо батьки побоюються очного навчання, вони можуть вибрати будь-яку форму навчання для своєї дитини або дистанційна, або індивідуальна, або екстерном“, – зазначив Шкарлет.

Як буде у Києві

Директор департаменту освіти та науки КМДА Олена Фіданян заявила “Сьогодні”, що діти, які з тих чи інших причин не мають можливості повернутися до Києва, навчатимуться дистанційно.

“Ми розуміємо, що далеко не всі можуть повернутися за парти, а дехто навіть залишився на окупованій території. Саме тому ми маємо бути максимально гнучкими і дати можливість юним українцям продовжити навчання у наших школах та за нашою стандартною програмою”, – наголосила Олена Фіданян.

Заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський.заявив, що рішення мають приймати батьки, відправляти їх вчитися чи ні.

“Це всіх лякає, бо – війна. Послухайте, ми ж не можемо ухвалити рішення за батьків. Ми готуємо всі навчальні заклади з максимальним врахуванням усіх норм безпеки, а батьки вирішують, як бути. Кожен ухвалює своє рішення”, – прокоментував страхи батьків Валентин Мондрієвський.

Обстановка

Столичні чиновники запевняють, що готові розпочати навчальний рік у режимі офлайн . Наразі перевіряють наявність укриттів у всіх 422 школах Києва.

Директор Департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук вважає, що є серйозні проблеми з бомбосховищами у школах Києва.

Раніше заступник міністра освіти Андрій Вітренко говорив, що новий навчальний рік в Україні розпочнеться з 1 вересня в офлайн-режимі . Це означає, що всім учням потрібно буде особисто відвідувати навчальні заклади.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...