Опубліковано: 13 Грудня, 2020. Переглядів: 343


Кастет та сльозогінні речовини: релігійні громади не поділили церкву (ФОТО)

У Чернівецькій області, в селі Михальча на території місцевого храму виникла суперечка між представниками двох релігійних громад щодо подальшого користування культовою спорудою.

Наразі на території церкви поліцейські охороняють правопорядок та безпеку вірян.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

“Вранці 12 грудня невідомі особи намагалися захопити приміщення храму у селі Михальча та частково пошкодили церковне майно. Під час інциденту одна зі сторін конфлікту застосувала до іншої засіб сльозоточивої та дратівливої дії”, – з’ясували слідчі.

Коли правоохоронці розбороняли та розмежовували учасників інциденту, частково пошкоджено ворота церкви.

У поліції відкрили кримінальні провадження за ознаками ч. 2 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками), ст.15 (Замах на кримінальне правопорушення) та частини 2 статті 206-2 (Протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації) ККУ.

Ще одне кримінальне провадження поліцейські відкрили за ч. 2 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ.

Зазначається, що у 19-річного учасника інциденту вилучили металевий кастет.

Храм та прилеглу територію поліцейські взяли під цілодобову охорону. Вони також продовжують забезпечувати публічну безпеку й порядок біля храму.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...